söndag 20 juli 2008

Göteborgs Lustgårdar 2008 - Trädgårdsföreningen

Kan inte låta bli att börja med en rosbild, rosariet som Göteborgs trädgårdsförening är känt för. Trädgårdsföreningen har "renoverats" med en plan att återställa parken till dess mer ursprungliga uttryck med vindlande gångar och olika "rum" i parken. Samtidigt har funnits en ambition att sammanföra det gamla med dagens intryck och syn på trädgård och park. Vackert har det blivit... Just nu pågår som sagt utställningen "Göteborgs Lustgårdar" vilket innebär att i Trädgårdsföreningen har olika designers skapat olika "trädgårdar" , från det vackraste skira till det mer provokativa och tänkvärda. Förresten den härliga rosen heter Peach Blossom.
I detta trädgårdsrum , ville designern skapa en trädgård med tanke på klimatförändringar, mer palmer, bambu och gräs som trivs i ett varmare klimat .... och vatten.
Här handlar det om strama former, blankpolerad betong, gräs och vatten... vitt och stramt! Det här tycker jag är riktigt läckert. En upphöjd trädgård byggd kring en uteplats. Rinnande vatten, som hörs hela tiden....och så porslinsskärvor från utgrävningarna i Göteborgs hamns inlopp. Kinesiskt porslin i blått och vitt...
såå vackert...
Här finns hur mycket ideer som helst att "plocka" från... men tillbaka till parken. Det här ser riktigt gammeldags ut tycker jag, Palmhuset i bakgrunden, palmer och planteringar och vatten som hörs...

Här "mormors trädgård" - något för den som älskar roosa....Inte riktigt min "cup of tea" men häftigt för rosa-älskaren. Här känner man sig åter förflyttad tillbaka i tiden med palmer, agave och direktörsvillan i bakgrunden.

Avslutar för idag med en bild ifrån Palmhuset. Den romantiska lilla flickan i näckrosdammen.
Hej så länge! Agneta

Inga kommentarer: